Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z zieloną fasolką, sezamem i miodem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę z zieloną fasolką, sezamem i miodem najlepiej podawać z bagietką.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  fasolka szparagowa
    zielona
  • 1 sztuka  pomidory
  • 1 sztuka  marchew
    ugotowana
  • 3 łyżki  sezam ziarenka
  • 1/2 łyżeczki  kminek
  • 4 ziarenka  ziele angielskie
  • 1/2 łyżeczki  lubczyk
    suszony
  • 5 łyżek  bułka tarta
  • 2 łyżki  miód
    jasny, płynny
  • 200 g  szynka
    pokrojona w kostkę
  • 5 łyżek  masło
  • 1 łyżeczka  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sok z cytryny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolkę gotuj przez 10 minut, odcedź.
  2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła z olejem. Wrzuć kminek z sezamem i lekko podsmaż, mieszając. Następnie wrzuć resztę masła, pozostałe przyprawy, bułkę i wymieszaj.
  3. Gdy bułka się zrumieni, dodaj miód i fasolkę oraz pokrojone mięso. Wymieszaj.
  4. Ostudź. Zapraw sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj pokrojoną marchewkę i ósemki pomidora. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE