Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z ziemniakami i fasolką


08.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek
  • 800 g  ziemniaków
  • 200 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do osolonej wody i gotuj. W połowie gotowania dodaj fasolkę szparagową. Gotuj razem, aż ziemniaki będą miękkie.
  2. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj. Sok z cytryny oraz oliwę ubij na gładki sos. Następnie dodaj cebulę, przypraw solą i pieprzem.
  3. Ciepłe ziemniaki i fasolkę połącz z oliwkami. Dodaj sos, wymieszaj i odrazu podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE