Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka z ziemniakami i fasolką


08.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek
  • 800 g  ziemniaków
  • 200 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do osolonej wody i gotuj. W połowie gotowania dodaj fasolkę szparagową. Gotuj razem, aż ziemniaki będą miękkie.
  2. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj. Sok z cytryny oraz oliwę ubij na gładki sos. Następnie dodaj cebulę, przypraw solą i pieprzem.
  3. Ciepłe ziemniaki i fasolkę połącz z oliwkami. Dodaj sos, wymieszaj i odrazu podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE