Dzisiaj jest: Niedziela, 08.12.2019 Imieniny: Marii i Wirgiliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z ziemniakami i fasolką


08.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka słoik czarnych oliwek
  • 800 g  ziemniaków
  • 200 g  zielonej fasolki szparagowej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka cytryna
  • 4 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki, wrzuć do osolonej wody i gotuj. W połowie gotowania dodaj fasolkę szparagową. Gotuj razem, aż ziemniaki będą miękkie.
  2. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj. Sok z cytryny oraz oliwę ubij na gładki sos. Następnie dodaj cebulę, przypraw solą i pieprzem.
  3. Ciepłe ziemniaki i fasolkę połącz z oliwkami. Dodaj sos, wymieszaj i odrazu podawaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE