Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z zupek chińskich z papryką i kukurydzą


14.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 opakowania  zupki chińskie
  • 2 sztuki  pomidory
  • 1 sztuka  czerwona papryka
  • 1 sztuka  ogórek sałatkowy
  • 1 pęczek  szczypior
  • 1 opakowanie  kukurydza konserwowa
  • 1 szczypta  sól
  • 1 szczypta  pieprz
  • 2 łyżki  majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj i razem z obranym ze skórki ogórkiem pokrój w kostkę. Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Kukurydzę odsącz z zalewy. Szczypiorek drobno posiekaj.
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski. Wymieszaj. Dodaj połamany makaron z zupek chińskich (bez przypraw).
  3. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj. Odstaw sałatkę na 3 godziny do lodówki, by makaron napęczniał.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

MrHyde

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE