Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Sałatka ze szparagami i fetą


30.03.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ze szparagami i fetą to świetny przepis na drugie śniadanie lub szybką przekąskę.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 pęczki  szparagi
  • 1 opakowanie  mix sałat
    z rukolą
  • 15 sztuk  pomidorki koktajlowe
  • 1 opakowanie  ser feta
  • 1 sztuka  cebula czerwona
    mała
    Sos:
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 łyżki  sok z cytryny
  • 1 łyżka  zioła prowansalskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szparagi oczyść, gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedź. Wystudź.
  2. Sałatę umyj, osusz. Pomidorki przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój w krążki.
  3. Na talerze wyłóż mix sałat. Na wierzchu ułóż pomidorki, fetę pokrojoną w kostkę, krążki cebuli oraz szparagi.
  4. W misce wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, ziołami, solą oraz pieprzem. Uzyskanym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE