Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 pęczek szczaw
świeżych liści - 1/2 pęczki szparagi
białe - 250 g pomidorki koktajlowe
czerwone, żółte, bordowe - 1/2 pęczki rzodkiewki
- 1 garść rzeżucha
- 1 łyżka słonecznik ziarna
- 1 łyżka dynia
pestki - 1 opakowanie sos koperkowo-ziołowy
sałatkowy - 2 łyżki oliwa
extra vergine
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szparagi ugotuj na parze. Następnie każdą przekrój na 4 części i oprósz solą.
- Liście szczawiu, pomidorki oraz rzodkiewki umyj, osusz. Szczaw porwij na mniejsze kawałki. Pomidorki i rzodkiewki przekrój na pół.
- Do miseczki wrzuć szczaw, szparagi, pomidorki oraz rzodkiewki. Posyp wszystko rzeżuchą oraz pestkami dyni i słonecznika.
- W oddzielnej misce wymieszaj oliwę, 2 łyżki wody oraz sos sałatkowy. Uzyskanym dressingiem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników