Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka ze szpinakiem i bakaliowym dressingiem


20.04.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na ciekawą i smaczną sałatkę z wykorzystaniem w roli głównej szpinaku, gruszki, sera koziego i bakalii.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  szpinak
  • 1 sztuka  gruszki
  • 100 g  słoneczne trio Bakalland
    rodzynka, miechunka, żurawina
  • 75 g  orzechy włoskie
  • 50 g  ser kozi
  • 2 łyżki  miód
  • 1/2 łyżeczki  sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę.
  2. Bakalie: żurawinę, rodzynki i miechunkę wkładamy do rondelka, mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
  3. Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą, następnie dodajemy go do sałatki.
  4. Całość dekorujemy połówkami orzechów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 86


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE