Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5783

Sałatka ze szpinakiem i bakaliowym dressingiem


20.04.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na ciekawą i smaczną sałatkę z wykorzystaniem w roli głównej szpinaku, gruszki, sera koziego i bakalii.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  szpinak
  • 1 sztuka  gruszki
  • 100 g  słoneczne trio Bakalland
    rodzynka, miechunka, żurawina
  • 75 g  orzechy włoskie
  • 50 g  ser kozi
  • 2 łyżki  miód
  • 1/2 łyżeczki  sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku myjemy i układamy na talerzu, gruszkę pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cienkie plasterki, dodajemy kozi ser pokrojony w kosteczkę.
  2. Bakalie: żurawinę, rodzynki i miechunkę wkładamy do rondelka, mieszamy z dwiema łyżeczkami miodu i połową łyżeczki soku z cytryny.
  3. Dressing gotujemy na małym ogniu, aż wszystkie składniki się połączą, następnie dodajemy go do sałatki.
  4. Całość dekorujemy połówkami orzechów.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 59

Przepisy: 73


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE