Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka ze szpinakiem i melonem


22.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka melon
  • 30 dag  młodych liści szpinaku
  • 10 dag  pomidorków koktajlowych
  • 10 dag  cienkich plasterków szynki suszonej
  • 3 sztuki cebulki dymki
  • 3 łyżki  białego octu winnego
  • 6 łyżek  oliwy
  • 6 łyżek  białego wina
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 4 łyżki  posiekanego estragonu
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Melona przekrój na pół i usuń pestki. Następnie podziel go na 12 półksiężyców i z każdego obierz skórkę.
  2. Pomidorki umyj, osusz i pokrój na połówki. Dymki obierz i pokrój w plasterki. Szpinak umyj, osusz i ułóż na talerzu. Na wierzchu równomiernie rozłóż kawałki melona, pomidorki, dymkę oraz plastry szynki.
  3. Ocet wymieszaj z oliwą, winem, łyżeczką cukru i estragonem. Dopraw do smaku solą i pieprzem cayenne. Wymieszaj i powstałym sosem polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE