Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sałatka ze szpinakiem, oliwkami i fetą


23.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  liści szpinaku
  • 500 g  pomidorków koktajlowych
  • 1/3 szklanki  czarnych oliwek bez pestek
  • 250 g  sera feta
  • 4 łyżki  pestek słonecznika
    Sos
  • pieprz
  • 4 łyżki  oliwy
  • 3 łyżeczki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Oliwę wlej do miseczki. Dodaj ocet oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
  2. Szpinak i pomidorki umyj i osusz. Pomidorki przekrój na połówki, a szpinak porwij na mniejsze kawałki. Fetę pokrój w małą kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Słonecznik upraż na suchej patelni.
  3. Szpinak wsyp do miseczki. Dodaj pomidorki, fetę oraz oliwki. Wierzch posyp pestkami słonecznika i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem polej sałatkę sosem i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE