Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka ze szpinakiem, oliwkami i fetą


23.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  liści szpinaku
  • 500 g  pomidorków koktajlowych
  • 1/3 szklanki  czarnych oliwek bez pestek
  • 250 g  sera feta
  • 4 łyżki  pestek słonecznika
    Sos
  • pieprz
  • 4 łyżki  oliwy
  • 3 łyżeczki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Sos: Oliwę wlej do miseczki. Dodaj ocet oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
  2. Szpinak i pomidorki umyj i osusz. Pomidorki przekrój na połówki, a szpinak porwij na mniejsze kawałki. Fetę pokrój w małą kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Słonecznik upraż na suchej patelni.
  3. Szpinak wsyp do miseczki. Dodaj pomidorki, fetę oraz oliwki. Wierzch posyp pestkami słonecznika i wstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem polej sałatkę sosem i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE