Dzisiaj jest: Środa, 29.01.2020 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka ze szpinaku i jajek


06.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę ze szpinaku i jajek najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 50 g  szpinak
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżki  majonez
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • 1 sztuka  pomidory
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak przebierz, umyj, osusz. Odetnij ogonki, a liście pokrój w cienkie paseczki.
  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój w ćwiartki i wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw solą oraz pieprzem.
  3. Do szpinaku z jajkami dodaj majonez wymieszany z musztardą. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na salaterkę i udekoruj dookoła półplasterkami pomidora.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Zobacz więcej na temat:

szpinakjajkaprzepisy na sałatki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE