Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka ze szpinaku i jajek


06.07.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatkę ze szpinaku i jajek najlepiej podawać ze świeżym pieczywem.

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

  • 50 g  szpinak
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżki  majonez
  • 1 łyżeczka  musztarda
  • 1 sztuka  pomidory
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak przebierz, umyj, osusz. Odetnij ogonki, a liście pokrój w cienkie paseczki.
  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Pokrój w ćwiartki i wymieszaj ze szpinakiem. Dopraw solą oraz pieprzem.
  3. Do szpinaku z jajkami dodaj majonez wymieszany z musztardą. Tak przygotowaną sałatkę wyłóż na salaterkę i udekoruj dookoła półplasterkami pomidora.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE