Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka ziemniaczana z makrelą


15.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sałatka ziemniaczana z makrelą to przepis na smaczną przekąskę. Makrelę można zastąpić inną ulubioną, wędzoną rybą.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  makrela
    wędzona
  • 4 sztuki  ziemniaki
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 łyżka  oliwa
  • 1 sztuka  cebula
  • roszponka
    do dekoracji
  • koperek
    do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Odcedź i odstaw do wystygnięcia. Następnie obierz i pokrój w plastry, które rozłóż na talerzu.
  2. Makrelę oczyść z ości i skóry. Mięso porwij na mniejsze kawałki i rozłóż wokół ziemniaków na talerzu.
  3. Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę. Posyp ziemniaki z makrelą.
  4. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Skrop oliwą i udekoruj roszponką oraz koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE