Dzisiaj jest: Sobota, 17.11.2018 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sałatka ziemniaczana


18.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 200 g  pieczonej papryki w oleju
  • 100 g  zielonych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj do miękkości. Następnie warzywa odcedź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Czerwoną cebulę obierz, po czym pokrój w ósemki. Dymkę oczyść i drobno posiekaj. Pieczoną paprykę pokrój w małą kostkę.
  3. Ziemniaki, czerwoną cebulę, dymkę, paprykę oraz oliwki wrzuć do miski. Składniki skrop oliwą i octem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE