Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5840

Sałatka ziemniaczana


18.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 1 sztuka duża czerwona cebula
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • 200 g  pieczonej papryki w oleju
  • 100 g  zielonych oliwek
  • oliwa z oliwek
  • ocet jabłkowy

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj do miękkości. Następnie warzywa odcedź, obierz i pokrój w kostkę.
  2. Czerwoną cebulę obierz, po czym pokrój w ósemki. Dymkę oczyść i drobno posiekaj. Pieczoną paprykę pokrój w małą kostkę.
  3. Ziemniaki, czerwoną cebulę, dymkę, paprykę oraz oliwki wrzuć do miski. Składniki skrop oliwą i octem. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj. Gotową sałatkę schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE