Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Smakowite witaminki


23.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała kapusta pekińska
  • 3 sztuki owoce kiwi
  • 1 sztuka gronko winogron różowych
  • 6 plastrów  ananasa z puszki
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • 2 łyżki  pokrojonych listków melisy cytrynowej
  • 2 łyżki  sosu słodko-pikantnego
  • 1 łyżka  miodu naturalnego
  • sól
  • pieprz biały lub cytrynowy

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę posiekaj. Kiwi obierz i pokrój w większą kostkę. Winogrona umyj, pokrój w ćwiartki i usuń pestki. Melisę drobno pokrój i wymieszaj z sosem słodko-pikantnym.
  2. Do miski włóż pokrojoną kapustę, dopraw do smaku solą. Dodaj sos z melisą i delikatnie wymieszaj.
  3. Następnie dodaj kiwi oraz winogrona. Dopraw do smaku pieprzem, wlej miód i delikatnie wymieszaj.
  4. Sałatkę wyłóż na półmisek i udekoruj listkiem melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE