Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Smakowite witaminki


23.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała kapusta pekińska
  • 3 sztuki owoce kiwi
  • 1 sztuka gronko winogron różowych
  • 6 plastrów  ananasa z puszki
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • 2 łyżki  pokrojonych listków melisy cytrynowej
  • 2 łyżki  sosu słodko-pikantnego
  • 1 łyżka  miodu naturalnego
  • sól
  • pieprz biały lub cytrynowy

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę posiekaj. Kiwi obierz i pokrój w większą kostkę. Winogrona umyj, pokrój w ćwiartki i usuń pestki. Melisę drobno pokrój i wymieszaj z sosem słodko-pikantnym.
  2. Do miski włóż pokrojoną kapustę, dopraw do smaku solą. Dodaj sos z melisą i delikatnie wymieszaj.
  3. Następnie dodaj kiwi oraz winogrona. Dopraw do smaku pieprzem, wlej miód i delikatnie wymieszaj.
  4. Sałatkę wyłóż na półmisek i udekoruj listkiem melisy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE