Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Smakowite witaminki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała kapusta pekińska
  • 3 sztuki owoce kiwi
  • 1 sztuka gronko winogron różowych
  • 6 plastrów  ananasa z puszki
  • 2 łyżki  płatków migdałowych
  • 2 łyżki  pokrojonych listków melisy cytrynowej
  • 2 łyżki  sosu słodko-pikantnego
  • 1 łyżka  miodu naturalnego
  • sól
  • pieprz biały lub cytrynowy

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę posiekaj. Kiwi obierz i pokrój w większą kostkę. Winogrona umyj, pokrój w ćwiartki i usuń pestki. Melisę drobno pokrój i wymieszaj z sosem słodko-pikantnym.
  2. Do miski włóż pokrojoną kapustę, dopraw do smaku solą. Dodaj sos z melisą i delikatnie wymieszaj.
  3. Następnie dodaj kiwi oraz winogrona. Dopraw do smaku pieprzem, wlej miód i delikatnie wymieszaj.
  4. Sałatkę wyłóż na półmisek i udekoruj listkiem melisy.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE