Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 sztuki pomidorki koktajlowe
- 1/2 sztuki ogórek
- 4 szklanki płatki kukurydziane
np. od Lubella - 3 łyżki ciecierzyca
- 2 łyżki kiełki
- 1 łyżka pestki dyni
- 1 łyżeczka oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 3 łyżki serek wiejski
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidorki i ogórka kroimy na mniejsze kawałki.
- Dodajemy ciecierzycę, kiełki oraz pestki skrapiamy oliwa i sokiem z cytryny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Na sam koniec mieszamy z płatkami Corn Flakes i posypujemy granulkami serka wiejskiego i podajemy. Smacznego :)