Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Surówka colesław


12.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka colesław to doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta biała
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  szalotka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 1 łyżka  majonez
  • 3 łyżki  jogurt grecki
  • 1 łyżeczka  musztarda
    Dijon
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szalotkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przygotowane składniki przełóż do miski.
  2. W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  3. Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE