Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Surówka colesław


12.01.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka colesław to doskonały dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta biała
  • 1 sztuka  marchew
  • 1 sztuka  szalotka
  • 1/2 pęczki  koperek
  • 1 łyżka  majonez
  • 3 łyżki  jogurt grecki
  • 1 łyżeczka  musztarda
    Dijon
  • 1/2 sztuki  sok z cytryny
  • sól
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szalotkę obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przygotowane składniki przełóż do miski.
  2. W oddzielnej miseczce wymieszaj majonez z jogurtem, musztardą, sokiem z cytryny oraz koperkiem. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
  3. Sos dodaj do sałatki i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Butterfly

Posty : 13

Przepisy: 107


Zobacz więcej na temat:

przepisy na surówkicolesław


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE