Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Surówka dwukolorowa z kapustą i jabłkiem


16.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka dwukolorowa z kapustą i jabłkiem to przepis na smaczny i zdrowy dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusta biała
  • 1/4 główki  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 sztuki  jabłko
  • 1 pęczek  natka pietruszki
    Sos:
  • 2 łyżki  olej
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  sok z cytryny
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę białą i czerwoną poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszaj.
  2. Olej wymieszaj z 4 łyżkami wody, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałym przyprawami. Powstałym sosem polej surówkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE