Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Surówka dwukolorowa z kapustą i jabłkiem


16.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka dwukolorowa z kapustą i jabłkiem to przepis na smaczny i zdrowy dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusta biała
  • 1/4 główki  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 sztuki  jabłko
  • 1 pęczek  natka pietruszki
    Sos:
  • 2 łyżki  olej
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  sok z cytryny
  • cukier
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę białą i czerwoną poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszaj.
  2. Olej wymieszaj z 4 łyżkami wody, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałym przyprawami. Powstałym sosem polej surówkę. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Coyote

Posty : 5

Przepisy: 37


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE