Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka grillowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  sałaty masłowej
  • 3 sztuki pomidory
  • 5 sztuk rzodkiewek
  • 1/2 sztuki świeżego ogórka
  • 2 sztuki kiszone ogórki
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
    Sos winegret
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu lub kilka kropel soku z cytryny
  • 1 łyżka  miodu

Sposób przyrządzania:

  1. Liście sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w kostkę.
  2. Wszystkie warzywa wrzuć do miski. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszaj.
  3. Oliwę i ocet wlej do miseczki. Dodaj miód i dokładnie wymieszaj. Gotowym sosem polej surówkę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE