Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g dynia
miąższ - 2 sztuki jabłka
- 1 sztuka marchew
duża - 1 pęczek natka pietruszki
- 6 sztuk pomidorki koktajlowe
- 1 łyżka sok z cytryny
- cukier puder
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku - 2 łyżki majonez
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, delikatnie posyp cukrem pudrem i odstaw.
- Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Następnie skrop sokiem z cytryny.
- Marchewkę obierz i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki. Natkę pietruszki umyj, osusz i posiekaj.
- Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski i wymieszaj. Następnie dodaj majonez, dopraw do smaku i wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Warzywa tanie i zdrowe