Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka na ciepło z kapustą pekińską i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka na ciepło z kapustą pekińską i boczkiem to świetny dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta pekińska
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 plastry  boczek wędzony
  • 3 pęczki  dymka ze szczypiorkiem
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskim naczyniu rozgrzej oliwę i podsmaż najpierw sam boczek pokrojony w kostkę, a potem razem z posiekanymi cebulkami i czosnkiem.
  2. Kapustę obierz z wierzchnich liści, umyj i pokrój w paski. Dodaj do cebuli z boczkiem. Smaż, mieszając przez 12 minut. W czasie smażenia dopraw solą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE