Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Surówka na ciepło z kapustą pekińską i boczkiem


11.10.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka na ciepło z kapustą pekińską i boczkiem to świetny dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta pekińska
  • 1 ząbek  czosnek
  • 3 łyżki  oliwa z oliwek
  • 2 plastry  boczek wędzony
  • 3 pęczki  dymka ze szczypiorkiem
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskim naczyniu rozgrzej oliwę i podsmaż najpierw sam boczek pokrojony w kostkę, a potem razem z posiekanymi cebulkami i czosnkiem.
  2. Kapustę obierz z wierzchnich liści, umyj i pokrój w paski. Dodaj do cebuli z boczkiem. Smaż, mieszając przez 12 minut. W czasie smażenia dopraw solą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Alan

Posty : 9

Przepisy: 66


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE