Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Surówka z brukselki


01.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 15 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  brukselka
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1 łyżka  natka pietruszki
    posiekana
  • 1 łyżka  koperek
    posiekana
    Sos:
  • 1 szklanka  jogurt naturalny
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną z zewnętrznych, przywiędłych liściu brukselkę płuczemy, odsączamy.
  2. Przygotowujemy sos: jogurt łączymy z przyprawami i lekko ubijamy, aż składniki się spienią.
  3. Brukselkę drobno kroimy, łączymy z sosem.
  4. Jabłka kroimy w ,,makaronik", kropimy obficie sokiem z cytryny, dodajemy do surówki, mieszamy, łączymy z częścią zieleniny, pozostałą posypujemy wierzch.
Smacznego.



Przepis dodany przez:

edyta1212

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

brukselkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE