Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z czerwonej kapusty i oliwek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z czerwonej kapusty i oliwek to przepis na zdrowy dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  papryka
  • 1 sztuka  pomidory
  • 3 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 50 g  oliwa
  • natka pietruszki
    do dekoracji
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść z wierzchnich liści i poszatkuj. Następnie zalej osolonym wrzątkiem i zostaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź.
  2. Pomidora i paprykę umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Oliwki przekrój na połówki. Wszystkie składniki wymieszaj z kapustą i kukurydzą.
  3. Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj oliwę i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Najlepsze sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE