Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Surówka z czerwonej kapusty i oliwek


27.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z czerwonej kapusty i oliwek to przepis na zdrowy dodatek do dań mięsnych i rybnych.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusta czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 sztuka  papryka
  • 1 sztuka  pomidory
  • 3 łyżki  kukurydza konserwowa
  • 50 g  oliwa
  • natka pietruszki
    do dekoracji
  • 3 łyżki  oliwa
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    świeżo zmielony, do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść z wierzchnich liści i poszatkuj. Następnie zalej osolonym wrzątkiem i zostaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź.
  2. Pomidora i paprykę umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Oliwki przekrój na połówki. Wszystkie składniki wymieszaj z kapustą i kukurydzą.
  3. Sałatkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj oliwę i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE