Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Surówka z czerwonej kapusty i żurawiny


21.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej kapusty
  • 1 sztuka jabłko
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka filiżanka żurawiny
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1 łyżka  mąki
  • cukier
  • sól
  • 2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty wytnij grubsze części i drobno ją posiekaj. Wlej szklankę wrzącej wody oraz olej i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jabłko pokrój na małe kawałki i dodaj do kapusty razem z cebulą. Gotuj wszystko przez 5-10 minut. Po tym czasie dodaj sparzoną żurawinę.
  3. Mąkę wymieszaj ze śmietaną i dodaj do kapusty. Dopraw wszystko solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze 5 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE