Dzisiaj jest: Sobota, 14.12.2019 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Surówka z dyni z jabłkami


15.03.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 30 dag  dynia
    waga bez skóry i miąższu
  • 2 sztuki  jabłka winne
  • 1 szklanka  śmietana kwaśna
  • 1 szklanka  winogrona
    wypestkowane
  • 2 łyżki  koperek
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • cukier puder
    do oprószenia dyni
  • przyprawy
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Utartą na tarce z dużymi otworami dynię oprószamy cukrem pudrem, kropimy sokiem z cytryny.
  2. Obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w drobną kostkę, kropimy sokiem z cytryny, łączymy z dynią.
  3. Dodajemy winogrona, polewamy spienioną śmietaną wymieszaną z koperkiem, gdy trzeba, lekko doprawiamy do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

edyta1212

Posty : 0

Przepisy: 34


Zobacz więcej na temat:

dyniajabłkaprzepisy na surówki


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE