Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Surówka z jabłek i selera


25.01.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z jabłek i selera może stanowić doskonałe uzupełnienie dania mięsnego. Może również stanowić oddzielny posiłek, np. drugie śniadanie.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  jabłka
  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
    duży
  • 1 łyżka  rodzynki
  • 2 łyżki  jogurt naturalny
    typu greckiego
  • sok z cytryny
    do smaku
  • 1 szczypta  cukier
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, osusz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Seler obierz, umyj i również zetrzyj na tarce. Skrop wszystko sokiem z cytryny i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodaj jogurt i wymieszaj. Przed podaniem posyp rodzynkami i schłodź.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Garfield

Posty : 13

Przepisy: 109


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE