Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z kalarepy, papryki i porzeczek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki kalarepy
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 sztuki czerwone papryki
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1/2 szklanki  czerwonych porzeczek
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka płaska łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżki  soku z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy i cebulę obierz. Kalarepy zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop sokiem z cytryny. Cebulę i papryki pokrój w kostkę i dodaj do startej kalarepy.
  2. Z porzeczek oderwij szypułki, owoce wsyp do surówki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. W miseczce wymieszaj musztardę, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Sosem polej surówkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE