Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Surówka z kalarepy z kiełkami i koperkiem


24.11.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z kalarepy z kiełkami i koperkiem to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  kalarepka
    soczysta
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • 2 sztuki  jabłko
  • 2 łyżki  kiełki
    dowolne
  • 3 łyżki  jogurt naturalny
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepki i jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z koperkiem i kiełkami.
  2. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym sosem polej surówkę i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Bunny

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE