Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z kalarepy z kiełkami i koperkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Surówka z kalarepy z kiełkami i koperkiem to przepis na doskonały dodatek do dań mięsnych.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki  kalarepka
    soczysta
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • 2 sztuki  jabłko
  • 2 łyżki  kiełki
    dowolne
  • 3 łyżki  jogurt naturalny
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • cukier
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepki i jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej. Wymieszaj z koperkiem i kiełkami.
  2. Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym sosem polej surówkę i wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE