Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Surówka z kapusty kiszonej i buraków


09.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  kapusty kiszonej
  • 2 sztuki buraki
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • mielony kminek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki wyszoruj, zawiń w folię aluminiową i piecz 45 minut w 180 st. C. Ostudź, obierz i pokrój w półplasterki.
  2. Kapustę pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  3. Buraki, kapustę i cebulę przełóż do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, polej śmietaną z kminkiem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE