Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Surówka z kapusty kiszonej i buraków


09.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  kapusty kiszonej
  • 2 sztuki buraki
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  śmietany 18%
  • mielony kminek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki wyszoruj, zawiń w folię aluminiową i piecz 45 minut w 180 st. C. Ostudź, obierz i pokrój w półplasterki.
  2. Kapustę pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  3. Buraki, kapustę i cebulę przełóż do miski. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, polej śmietaną z kminkiem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE