Dzisiaj jest: Niedziela, 19.08.2018 Imieniny: Bolsława i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Surówka z marchwi pikantna


06.06.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  marchew
  • 2 sztuki  jabłka
    duże, kwaskowe
  • 1 łyżka  chrzan
    świeżo utarty
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • sok z cytryny
    do smaku
  • sól
    do smaku
  • cukier
    do smaku
  • 8 listków  melisa
    do przybrania

Sposób przyrządzania:

  1. Na jarzynowej tarce z małymi otworami ucieramy oczyszczone marchewki oraz obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych jabłka, kropimy sokiem z cytryny, dodajemy chrzan i przyprawy.
  2. Składniki delikatnie mieszamy, odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.
  3. Przed podaniem zalewamy spienioną śmietaną i przybieramy listkami melisy.



Przepis dodany przez:

gwiazdeczka8

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE