Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sycąca sałatka z soczewicą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 300 g  soczewicy
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 50 g  roszponki
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • ocet
  • 2 sztuki ugotowane na twardo jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Soczewicę ugotuj al dente, osącz i wymieszaj z pokrojoną w piórka cebulą. Dodaj roszponkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw sałatkę do smaku solą i pieprzem. Skrop oliwą oraz octem i wymieszaj. Na wierzchu sałatki ułóż przekrojone na pół jajka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE