Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sycąca sałatka z tortellini i serem pleśniowym


03.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  pierożków tortellini z nadzieniem szpinakowym
  • 1 sztuka zielony ogórek
  • 1 sztuka trójkąt sera pleśniowego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  gęstej śmietany 36%
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź je i ostudź.
  2. Z ogórka usuń pestki. Pozostałą część pokrój w długie cienie paski.
  3. Ser pleśniowy pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Śmietanę wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
  5. W misce wymieszaj tortellini, ogórek, posiekany szczypiorek i ser pleśniowy. Polej sosem. Posyp kolorowym pieprzem.
  6. Wstaw do lodówki, by smaki się połączyły.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE