Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g pierożków tortellini z nadzieniem szpinakowym
- 1 sztuka zielony ogórek
- 1 sztuka trójkąt sera pleśniowego
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstej śmietany 36%
- świeżo mielony pieprz kolorowy
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pierożki ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź je i ostudź.
- Z ogórka usuń pestki. Pozostałą część pokrój w długie cienie paski.
- Ser pleśniowy pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj.
- Śmietanę wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
- W misce wymieszaj tortellini, ogórek, posiekany szczypiorek i ser pleśniowy. Polej sosem. Posyp kolorowym pieprzem.
- Wstaw do lodówki, by smaki się połączyły.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka