Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sycąca sałatka z tortellini i serem pleśniowym


03.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  pierożków tortellini z nadzieniem szpinakowym
  • 1 sztuka zielony ogórek
  • 1 sztuka trójkąt sera pleśniowego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  gęstej śmietany 36%
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pierożki ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź je i ostudź.
  2. Z ogórka usuń pestki. Pozostałą część pokrój w długie cienie paski.
  3. Ser pleśniowy pokrój w kostkę, a szczypiorek drobno posiekaj.
  4. Śmietanę wymieszaj z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
  5. W misce wymieszaj tortellini, ogórek, posiekany szczypiorek i ser pleśniowy. Polej sosem. Posyp kolorowym pieprzem.
  6. Wstaw do lodówki, by smaki się połączyły.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE