Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka sałata lodowa
- 1 sztuka ogórek
- 1 sztuka jabłko golden
- 3 sztuki jajka
- szczypiorek
- koperek
- sól
- pieprz
- Sos
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki sosu czosnkowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umytą sałatę osusz i porwij na mniejsze kawałki. Ogórek i jabłko obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj i pokrój w ćwiartki.
- Układaj warstwami w szklanej misce kolejno: sałatę, ogórek, jabłko, jajko, szczypiorek i koperek. Posyp solą oraz pieprzem i polej sosem.
- Kontynuuj do wyczerpania składników. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka