Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka podwójny filet z kurczaka
- 1 sztuka puszka ananasa
- 120 g makaronu świderki
- słoiczek cebulki perłowej
- 100 g kukurydzy konserwowej
- 250 g sera żółtego
- curry
- kurkuma
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka zalewy po ananasie z puszki
- szczypiorek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dzień wcześniej filety oddziel od kości, pokrój w 1-centymetrową kostkę, posyp curry oraz kurkumą i wstaw do lodówki. Na drugi dzień mięso usmaż na łyżce oleju. Ostudź.
- Ser żółty oraz odsączonego ananasa pokrój w kostkę. Makaron ugotuj al dente, odsącz i ostudź. Kukurydzę oraz cebulę, odsącz z zalewy.
- Tak przygotowane składniki przełóż do miski, dodaj majonez oraz łyżkę soku ananasowego. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Przed podaniem sałatkę posyp posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników