Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Czerwona pasta curry


06.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 3 sztuki suszone długie czerwone papryki chili
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki  mielonego czarnego pieprzu
  • 2 sztuki pokrojone ząbki czosnku
  • 2 sztuki łodyżki trawy cytrynowej posiekane
  • 1 sztuka drobno posiekany liść limety kaffir
  • 1 łyżeczka  świeżo startego imbiru lub alpinii
  • 1 łyżeczka  pasty z krewetek
  • 1/2 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki zmiksować w malakserze lub utrzeć w młynku do przypraw na gładką miazgę, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Mozna je też utłuc w moździerzu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE