Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Czerwona pasta curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

tajska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 3 sztuki suszone długie czerwone papryki chili
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kminku
  • 1/2 łyżeczki  mielonego czarnego pieprzu
  • 2 sztuki pokrojone ząbki czosnku
  • 2 sztuki łodyżki trawy cytrynowej posiekane
  • 1 sztuka drobno posiekany liść limety kaffir
  • 1 łyżeczka  świeżo startego imbiru lub alpinii
  • 1 łyżeczka  pasty z krewetek
  • 1/2 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki zmiksować w malakserze lub utrzeć w młynku do przypraw na gładką miazgę, w razie potrzeby dodając odrobinę wody. Mozna je też utłuc w moździerzu.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE