Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Dip curry


18.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  orzeszków ziemnych niesolonych
  • 200 ml  mleczka kokosowego
  • 5 łyżek  czerwonej pasty curry
  • 1-2 łyżeczki  soli morskiej
  • 1-2 łyżeczki  brązowego cukru
  • sok z 1 limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki rozdrobnij za pomocą blendera lub maszynki do mielenia.
  2. Do osobnego naczynia wyciśnij sok z limonki.
  3. Wlej do rondelka 3/4 mleczka kokosowego i podgrzej je. Dodaj czerwona pastę curry i wymieszaj.
  4. Połącz z pozostałym mlekiem i sokiem z limonki.
  5. Na koniec dodaj zmielone orzeszki, cukier i sól.
  6. Gdy sos zgęstnieje, odstaw go, żeby przestygł.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE