Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Dip curry


18.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  orzeszków ziemnych niesolonych
  • 200 ml  mleczka kokosowego
  • 5 łyżek  czerwonej pasty curry
  • 1-2 łyżeczki  soli morskiej
  • 1-2 łyżeczki  brązowego cukru
  • sok z 1 limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki rozdrobnij za pomocą blendera lub maszynki do mielenia.
  2. Do osobnego naczynia wyciśnij sok z limonki.
  3. Wlej do rondelka 3/4 mleczka kokosowego i podgrzej je. Dodaj czerwona pastę curry i wymieszaj.
  4. Połącz z pozostałym mlekiem i sokiem z limonki.
  5. Na koniec dodaj zmielone orzeszki, cukier i sól.
  6. Gdy sos zgęstnieje, odstaw go, żeby przestygł.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE