Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.06.2019 Imieniny: Laury i Adolfa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Dip curry


18.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 100 g  orzeszków ziemnych niesolonych
  • 200 ml  mleczka kokosowego
  • 5 łyżek  czerwonej pasty curry
  • 1-2 łyżeczki  soli morskiej
  • 1-2 łyżeczki  brązowego cukru
  • sok z 1 limonki

Sposób przyrządzania:

  1. Orzeszki rozdrobnij za pomocą blendera lub maszynki do mielenia.
  2. Do osobnego naczynia wyciśnij sok z limonki.
  3. Wlej do rondelka 3/4 mleczka kokosowego i podgrzej je. Dodaj czerwona pastę curry i wymieszaj.
  4. Połącz z pozostałym mlekiem i sokiem z limonki.
  5. Na koniec dodaj zmielone orzeszki, cukier i sól.
  6. Gdy sos zgęstnieje, odstaw go, żeby przestygł.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE