Dzisiaj jest: Niedziela, 19.05.2019 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Sos beszamelowy


25.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 1/4 kostki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  pieprzu czarnego
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzania:

  1. Masło roztapiamy na małym ogniu, najlepiej w rondelku.
  2. Do masła wsypujemy mąkę i na małym ogniu, cały czas mieszając, robimy jasnozłotą zasmażkę.
  3. Do zasmażki wlewamy mleko z sokiem z cytryny i dodajemy wszystkie przyprawy.
  4. Cały czas mieszając, na małym ogniu, doprowadzamy sos do zgęstnienia.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE