Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sos beszamelowy


08.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 3 łyżki  masła
  • 1/3 szklanki  mąki
  • 1/4 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Podgrzej mleko w rondlu na małym ogniu. Zdejmij z ognia tuż zanim się zagotuje.
  2. Rozpuść masło w dużym rondlu na małym ogniu. Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką. Zdejmij z ognia i dodaj 4 łyżeczki gorącego mleka. Ubijaj dokładnie by zapobiec powstawaniu grudek. Stopniowo dodawaj pozostałe mleko stale ubijając. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj przez 5 minut na małym ogniu stale mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje. Zdejmij z ognia.
  3. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i solą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE