Dzisiaj jest: Poniedziałek, 25.09.2017 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sos beszamelowy


08.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 3 łyżki  masła
  • 1/3 szklanki  mąki
  • 1/4 łyżeczki  gałki muszkatołowej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Podgrzej mleko w rondlu na małym ogniu. Zdejmij z ognia tuż zanim się zagotuje.
  2. Rozpuść masło w dużym rondlu na małym ogniu. Dodaj mąkę i mieszaj drewnianą łyżką. Zdejmij z ognia i dodaj 4 łyżeczki gorącego mleka. Ubijaj dokładnie by zapobiec powstawaniu grudek. Stopniowo dodawaj pozostałe mleko stale ubijając. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu. Gotuj przez 5 minut na małym ogniu stale mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje. Zdejmij z ognia.
  3. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i solą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE