Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sos borówkowy


01.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos borówkowy oprócz pasztetów i pieczonego drobiu doskonale sprawdza się w połączeniu ze wszelkimi szynkami i mięsami na zimno. Przepis łatwy i szybki do wykonania.

Składniki

  • 5 łyżek  borówki
    ewentualnie dżem borówkowy
  • 2-3 łyżki  chrzan
    utarty
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  zsiadłe mleko

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszać chrzan z borówkami, dodać majonez i zsiadłe mleko, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika. Pozostawić w chłodnym miejscu, można go przechowywać 5-6 dni.
  2. Doskonały dodatek do pasztetów i pieczonego drobiu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE