Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sos cebulowo musztardowy


09.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 3 sztuki duże białe cebule
  • 1 sztuka kromka chleba
  • 3 łyżeczki  musztardy kremskiej
  • olej roślinny
  • woda
  • sos sojowy
  • 1 sztuka płaska łyżeczka curry
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czarny
  • 1 szczypta  papryki wędzonej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obrać, przekroić na pół i każdą po szerokości na pół, pokroić je w piórka. Do rondelka wlać olej, na rozgrzany wrzucić cebulę, smażyć ją kilka minut mieszając, dodać curry, pieprz ziołowy, musztardę, zalać wodą tak by przykryła cebulę, gotować na małym ogniu do miękkości cebuli.
  2. W międzyczasie kromkę chleba, kruszymy na małe okruszki. Dodajemy chleb do gotującej się cebuli, ewentualnie dolewamy trochę wody jeśli chcemy mieć więcej sosu. Doprawiamy go sosem sojowym, pieprzem, papryką wedzoną i solą do smaku. Gotujemy do całkowitej miękkości cebuli i rozgotowania się chleba.
  3. Sos dobrze komponuje się z ziemniakami i kaszą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE