Dzisiaj jest: Środa, 13.12.2017 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Sos chutney z mango


14.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 2 sztuki owoce mango
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 1 szklanka  octu jabłkowego
  • 1/2 szklanki  cukru
  • 1 łyżka  startego świeżego imbiru
  • 3 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki goździki
  • 1/2 łyżeczki  chili
  • 1/2 łyżeczki  gorczycy
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 1/2 szklanki  wody
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlewamy ocet jabłkowy, dodajemy cukier i wodę, wszystko razem mieszamy i gotujemy 10 minut.
  2. Dodajemy sól i przyprawy i gotujemy na małym ogniu, aż pozostanie około ¾ szklanki syropu.
  3. Syrop przelewamy przez sito, dodajemy starty imbir, czosnek przepuszczony przez praskę, rodzynki i pokrojone w kostkę mango.
  4. Całość dusimy na średnim ogniu ok. 40 minut, aż całość uzyska konsystencję syropu i się zagęści, od czasu do czasu mieszając.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE