Dzisiaj jest: Niedziela, 20.01.2019 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Sos czosnkowy z ziołami


25.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 sztuki średniej wielkości ząbki czosnku (jeśli nie mamy świeżego to 1-2 łyżeczek granulowanego)
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1/4 łyżeczki  majeranku
  • 1/4 łyżeczki  tymianku
  • 1/4 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do rozpuszczenia).
  2. Przepuścić czosnek przez praskę i dodajemy go do sosu, następnie dodajemy zioła. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Sos wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby składniki się "przegryzły".
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE