Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sos czosnkowy z ziołami


25.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 sztuki średniej wielkości ząbki czosnku (jeśli nie mamy świeżego to 1-2 łyżeczek granulowanego)
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1/4 łyżeczki  majeranku
  • 1/4 łyżeczki  tymianku
  • 1/4 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do rozpuszczenia).
  2. Przepuścić czosnek przez praskę i dodajemy go do sosu, następnie dodajemy zioła. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Sos wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby składniki się "przegryzły".
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE