Dzisiaj jest: Wtorek, 25.07.2017 Imieniny: Jakuba i Krzysztofa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5773

Sos czosnkowy z ziołami


25.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 sztuki średniej wielkości ząbki czosnku (jeśli nie mamy świeżego to 1-2 łyżeczek granulowanego)
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1/4 łyżeczki  majeranku
  • 1/4 łyżeczki  tymianku
  • 1/4 łyżeczki  rozmarynu
  • 1 szczypta  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do rozpuszczenia).
  2. Przepuścić czosnek przez praskę i dodajemy go do sosu, następnie dodajemy zioła. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Sos wkładamy do lodówki na około 2 godziny, aby składniki się "przegryzły".
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta Smartfood Dieta Smartfood

Eliana Liotta

Wydawnictwo: Muza


Ile jeść dziennie kawałków czekolady, by usprawnić układ krążenia? Czy warto mrozić sok pomarańczowy? Jak przygotować kapustę, by hamowała powstawanie komórek rakowych? Krótko mówiąc - jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE