Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sos pieczarkowy z winem


11.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 15 sztuk dkg pieczarek
  • 3 sztuki dkg cebuli
  • 3 sztuki dkg masła
  • 3 sztuki dkg mąki
  • 1/4 l  rosołu warzywnego
  • 1-2 sztuki żółtka
  • 1 sztuka kieliszek białego wina
  • 1/8 l  śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić z ziemi i piasku, przyciąć trzony, opłukać, stare kapelusze obrać ze skórki. Pokroić w niezbyt cienkie plasterki.
  2. Cebulę obrać, drobno posiekać, włożyć do pieczarek, dodać tłuszcz, dusić razem 15 minut.
  3. Gdy pieczarki są miękkie podprawić mąką, rozprowadzić rosołem, zagotować, przyprawić solą, octem, winem i pieprzem. Połączyć ze śmietanką i żółtkami. Podgotować.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE