Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sos pieczarkowy z winem


11.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 15 sztuk dkg pieczarek
  • 3 sztuki dkg cebuli
  • 3 sztuki dkg masła
  • 3 sztuki dkg mąki
  • 1/4 l  rosołu warzywnego
  • 1-2 sztuki żółtka
  • 1 sztuka kieliszek białego wina
  • 1/8 l  śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • ocet

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki oczyścić z ziemi i piasku, przyciąć trzony, opłukać, stare kapelusze obrać ze skórki. Pokroić w niezbyt cienkie plasterki.
  2. Cebulę obrać, drobno posiekać, włożyć do pieczarek, dodać tłuszcz, dusić razem 15 minut.
  3. Gdy pieczarki są miękkie podprawić mąką, rozprowadzić rosołem, zagotować, przyprawić solą, octem, winem i pieprzem. Połączyć ze śmietanką i żółtkami. Podgotować.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE