Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sos pomidorowy do pizzy i zapiekanek


28.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 400 sztuk gramowa puszka krojonych pomidorów
  • 1 sztuka mała szalotka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól do smaku
  • 1 szczypta  świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • suszone oregano
  • suszony tymianek
  • suszona bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Posiekać szalotkę i przecisnąć przez praskę czosnek i razem z pomidorami z puszki przełożyć do garnka.
  2. Dodać oliwę, cukier, szczyptę pieprzu, sól do smaku, włoskie zioła i gotować pod przykryciem około 12 - 15 minut. Od czasu do czasu sos przemieszać.
  3. Następnie całość zmiksować na gładki sos i jeszcze raz krótko zagotować.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE