Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sos pomidorowy do pizzy i zapiekanek


28.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 400 sztuk gramowa puszka krojonych pomidorów
  • 1 sztuka mała szalotka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól do smaku
  • 1 szczypta  świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • suszone oregano
  • suszony tymianek
  • suszona bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Posiekać szalotkę i przecisnąć przez praskę czosnek i razem z pomidorami z puszki przełożyć do garnka.
  2. Dodać oliwę, cukier, szczyptę pieprzu, sól do smaku, włoskie zioła i gotować pod przykryciem około 12 - 15 minut. Od czasu do czasu sos przemieszać.
  3. Następnie całość zmiksować na gładki sos i jeszcze raz krótko zagotować.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE