Dzisiaj jest: Wtorek, 25.06.2019 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Sos pomidorowy do pizzy i zapiekanek


28.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 400 sztuk gramowa puszka krojonych pomidorów
  • 1 sztuka mała szalotka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól do smaku
  • 1 szczypta  świeżo zmielonego czarnego pieprzu
  • suszone oregano
  • suszony tymianek
  • suszona bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Posiekać szalotkę i przecisnąć przez praskę czosnek i razem z pomidorami z puszki przełożyć do garnka.
  2. Dodać oliwę, cukier, szczyptę pieprzu, sól do smaku, włoskie zioła i gotować pod przykryciem około 12 - 15 minut. Od czasu do czasu sos przemieszać.
  3. Następnie całość zmiksować na gładki sos i jeszcze raz krótko zagotować.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE