Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sos pomidorowy


10.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 400 g  świeżych pomidorów lub 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g  drobno pokrojonej cebuli
  • 1 szklanka  zimnego rosołu warzywnego
  • 30 g  mąki
  • 30 g  masła
  • pół szklanki średnio tłustej śmietany
  • sól
  • cukier
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory opłukać, pokroić na kawałki, zalać niedużą ilością wrzącej wody, dodać masło, drobno pokrojoną cebulę i wszystkie składniki razem dusić pod przykryciem ok. 18-20 minut.
  2. Pomidory przetrzeć razem z cebulą. Rosół rozmieszać z mąką i pomidorami, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem i zagotować. Połączyć ze śmietaną. Dla lepszego smaku można dodatkowo przed podaniem dodać 1 lub 2 łyżeczki masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 87

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE