Dzisiaj jest: Poniedziałek, 27.01.2020 Imieniny: Jana i Przybysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sos pomidorowy


10.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 400 g  świeżych pomidorów lub 70 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g  drobno pokrojonej cebuli
  • 1 szklanka  zimnego rosołu warzywnego
  • 30 g  mąki
  • 30 g  masła
  • pół szklanki średnio tłustej śmietany
  • sól
  • cukier
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory opłukać, pokroić na kawałki, zalać niedużą ilością wrzącej wody, dodać masło, drobno pokrojoną cebulę i wszystkie składniki razem dusić pod przykryciem ok. 18-20 minut.
  2. Pomidory przetrzeć razem z cebulą. Rosół rozmieszać z mąką i pomidorami, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem i zagotować. Połączyć ze śmietaną. Dla lepszego smaku można dodatkowo przed podaniem dodać 1 lub 2 łyżeczki masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE