Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
Składniki
- 4 sztuki duże pomidory lub 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 sztuka czerwona cebula
- 1 sztuka czerwona papryczka peperoni lub 1 papryczka jalapeno (bez pestek)
- 2 łyżki świeżej kolendry
- 1 ząbek czosnku
- 1 sztuka łyżkę soku z limonki
- sól
- pieprz czarny mielony
|
|
Sposób przyrządzania:
- Świeże pomidory sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Jeśli używasz pomidorów z puszki, przełóż je do miski. Możesz ewentualnie rozdrobnić je blenderem.
- Papryczkę przekrój wzdłuż, oczyść z pestek i drobno pokrój.Cebulę pokrój w kosteczkę.
- Pomidory wymieszaj z papryką i cebulą. Dodaj posiekaną kolendrę, czosnek, sok z limonki i sól i pieprz do smaku.