Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sos tysiąca wysp


19.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/3 szklanki  ketchupu
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 1/2 sztuki ugotowanego na twardo jajka
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
  • 1/4 sztuki cebuli
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • pieprz czarny do smaku
  • sól do smaku
  • opcjonalnie 1 łyżeczka sosu Worcestershire

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek, jajko, czerwoną paprykę, cebulę posiekać bardzo drobno.
  2. Wymieszać majonez z ketchupem. Surowce wymienione w punkcie 1 dodać do masy majonezowo - ketchupowej, opcjonalnie dodać sos Worcesterhire, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jeśli chcemy otzrymać gładki sos to wrzucić całość do blendera i dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki, sos smakuje najlepiej dobrze schłodzony. Stosować na zimno do mięs i wędlin, jajek, na kanapki i do sałatek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE