Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.11.2019 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sos tysiąca wysp


19.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/3 szklanki  ketchupu
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 1/2 sztuki ugotowanego na twardo jajka
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
  • 1/4 sztuki cebuli
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • pieprz czarny do smaku
  • sól do smaku
  • opcjonalnie 1 łyżeczka sosu Worcestershire

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek, jajko, czerwoną paprykę, cebulę posiekać bardzo drobno.
  2. Wymieszać majonez z ketchupem. Surowce wymienione w punkcie 1 dodać do masy majonezowo - ketchupowej, opcjonalnie dodać sos Worcesterhire, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jeśli chcemy otzrymać gładki sos to wrzucić całość do blendera i dokładnie zmiksować. Odstawić do lodówki, sos smakuje najlepiej dobrze schłodzony. Stosować na zimno do mięs i wędlin, jajek, na kanapki i do sałatek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE