Dzisiaj jest: Środa, 26.06.2019 Imieniny: Jana i Pawła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Sos waniliowy


20.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1 szklanka  mleka
  • 4 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  cukru pudru
  • 2 dag  masła
  • aromat waniliowy

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotować w rondelku z kilkoma kropelkami aromatu waniliowego. Przecedzić.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, wlewać cienkim strumieniem gorące mleko, cały czas mieszając.
  3. Naczynie z żółtkami wstawić do większego naczynia wypełnionego gorącą wodą, postawić na ogniu i ubijać trzepaczką na parze do momentu, aż sos zgęstnieje.Do sosu dodawać po kawałku miękkie masło, cały czas dokładnie mieszając. Zdjąć z ognia. Mieszając lekko wystudzić. Sos jest idealny do deserów czekoladowych i owocowych.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

ewelinka81

Posty : 11

Przepisy: 11


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE