Dzisiaj jest: Środa, 23.10.2019 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sos z suszonych śliwek


05.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  suszone śliwki
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 szklanka  bulion warzywny
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyć, namoczyć w małej ilości przegotowanej wody (najlepiej na noc), wyjąć pestki (jeśli są) i ugotować w wodzie, w której się moczyły.
  2. Odcedzić, przetrzeć przez sito do rondelka.
  3. Dolać rosół, wymieszać, dodać czosnek roztarty z solą, pieprz i zagotować. Sos serwujemy na ciepło albo zimno jako dodatek do dań mięsnych (świetny do kaczki)
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE