Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sos żurawinowy


15.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos żurawinowy bardzo dobrze pasuje do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kaczki, dziczyzny oraz różnych odmian sera pleśniowego. Przepis bardzo łatwy do wykonania.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  żurawina
    świeża lub mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  sok pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku.
  2. Doprowadź do wrzenia, duś na wolnym ogniu, aż żurawiny konsystencja zacznie przypominać sos.
  3. Schłodź. Sos z żurawiny pasuje do każdego rodzaju potraw, choć najczęściej używa się go w połączeniu z twarogiem i drobiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE