Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sos żurawinowy


15.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sos żurawinowy bardzo dobrze pasuje do wołowiny, wieprzowiny, drobiu, kaczki, dziczyzny oraz różnych odmian sera pleśniowego. Przepis bardzo łatwy do wykonania.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 400 g  żurawina
    świeża lub mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  sok pomarańczowy

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w garnku.
  2. Doprowadź do wrzenia, duś na wolnym ogniu, aż żurawiny konsystencja zacznie przypominać sos.
  3. Schłodź. Sos z żurawiny pasuje do każdego rodzaju potraw, choć najczęściej używa się go w połączeniu z twarogiem i drobiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE