Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Duńska remulada


06.06.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gęsty i aromatyczny duński sos łączy w sobie wszystko to, co najlepsze do pieczonych, zapiekanych, smażonych, a także grillowanych dań. Aby nabrał wyjątkowo aksamitnej konsystencji, warto jego śmietanowo-majonezową bazę uzupełnić kilkoma łyżkami kremowego serka topionego. Kompozycję dopełnią kapary, czosnek, szczypiorek, pietruszka i przyprawa curry.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 20 dag  serek topiony
  • 2 łyżki  kapary
    marynowane
  • 2 łyżki  majonez
  • 2 łyżki  musztarda
    francuska
  • 1 łyżka  śmietana kwaśna
    18%
  • 1 ząbek  czosnek
  • 1 pęczek  szczypior
  • 5-6 gałązek  natka pietruszki
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1/4 łyżeczki  kurkuma
  • płatki chili
    do smaku
  • papryka ostra
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do serka topionego dodać majonez, śmietanę i musztardę.
  2. Dodać również drobno posiekane kapary, czosnek, szczypior i natkę pietruszki.
  3. Doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 87


Zobacz więcej na temat:

remuladaprzepisy na sosy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE