Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Meksykańska salsa


03.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki czerwone papryki
  • 1/2 sztuki ostrej papryczki
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli
  • 2 ząbki  czosnku
  • 5 sztuk gałązek natki kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • 2 łyżki  oliwy
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść z nasion. Następnie ułóż na blasze i piecz przez 20 minut w 180 st. C.
  2. Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zawiąż i odłóż, by przestygła. Następnie obierz paprykę ze skórki i pokrój w wąskie paski.
  3. Ostrą papryczkę, cebulę, czosnek oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj do pieczonej papryki i wymieszaj. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawaj jako dip do nachosów lub jako sos do pieczonych warzyw.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE