Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Meksykańska salsa


03.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki czerwone papryki
  • 1/2 sztuki ostrej papryczki
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli
  • 2 ząbki  czosnku
  • 5 sztuk gałązek natki kolendry
  • sok z 1/2 limonki
  • 2 łyżki  oliwy
  • grubo zmielony czarny pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Czerwone papryki umyj, osusz, przekrój na pół i oczyść z nasion. Następnie ułóż na blasze i piecz przez 20 minut w 180 st. C.
  2. Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zawiąż i odłóż, by przestygła. Następnie obierz paprykę ze skórki i pokrój w wąskie paski.
  3. Ostrą papryczkę, cebulę, czosnek oraz kolendrę drobno posiekaj, dodaj do pieczonej papryki i wymieszaj. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Podawaj jako dip do nachosów lub jako sos do pieczonych warzyw.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE