Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.08.2019 Imieniny: Marii i Zefiryny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Sos jogurtowo-czosnkowy


24.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 18 dag  jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki  majonezu
  • 4 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka  tartego chrzanu

Sposób przyrządzania:

  1. Jogurt wymieszaj z majonezem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodaj chrzan oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE